Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Richárd ot az adó 1 százalékból támogattuk.

Richárd több mint 8 éve küzd az életéért

Richárd egy különösen akaraterős, de nagyon beteg fiúcska. A gyermek 2002-ben született és semmi baja nem volt, amíg anyatejjel táplálták. Azóta viszont egyik betegség a másik után jön, édesanyjától már csontvelőt ültettek át, sőt az anyuka fél tüdejét is odaadta a kisfiúnak, ám ez sem volt elég.

Súlyos, lázas állapotba került, miután szilárd ételt kapott, alig másfél évesen egy tályogot operáltak ki a májából, majd 2 évesen tüdőtályog miatt került kórházba. 6 hétig lélegeztették géppel, élet és halál között lebegett. Sokáig vizsgálták, kezelték, mire kiderült: immunbetegséggel küzd, csak a csontvelő transzplantáció segíthet.

A kisfiú édesanyja azonnal vállalta a beavatkozást, ő volt a donor, de olyan sok mellékhatás jelentkezett a pici gyereknél, hogy fél évig voltak kórházban. Ha ez nem lett volna így is bőven elég: súlyos szövődmény alakult ki a transzplantáció után, tüdőfibrózis. Ez egy olyan agresszív gyulladás, melynek következtében elpusztulnak az egészséges szövetek. Ricsit 24 órás oxigénellátással tudták életben tartani és sürgősen új tüdőre volt szüksége. Ismét az édesanyja mentette meg, de a tüdő-átültetést idehaza nem tudták elvégezni, Bécsben operálták meg a kisfiút és az anyukáját.

Ez a beavatkozás sem volt komplikáció-mentes, többször visszakerültek a műtőbe és hónapokig feküdtek kórházban. A súlyos betegségek miatt Ricsi szemén szürkehályog telepedett meg, sorvadásnak indultak a látóidegei, nem szívódik fel az étel a gyomrában, ezért újra és újra vénásan táplálják.

Visszamaradt a fejlődésben, elmúlt 10 éves, de alig 106 centiméter, mindössze 15 kg. Egy újabb beavatkozás is vár a már eddig is borzasztó kínokat átélt kisfiúra, egy katétert ültetnek a szervezetébe, de idehaza nem merik altatni, ismét Bécsben operálják. Ricsi egy hős, nem panaszkodik és hihetetlen életkedve olykor még a családját is meglepi, együtt küzdenek a teljes gyógyulásig.

A sorozatos kezelések miatt a kisfiú édesanyja több mint 8 éve keresőképtelen, az apa egyedül próbálja előteremteni a család számára szükséges anyagiakat, de ez egyre nehezebb.

Ezért fordultak támogatásért a Daganatos.hu Alapítványhoz. 

Amennyiben személyi jövedelemadója 1%-val szeretné alapítványunk munkáját segíteni, a Daganatos.hu Alapítvány adószáma: 18118236-1-41