Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Levente daganatos kisfiú

Levente daganatos kisfiú

Leventét hosszú évekig kezelték egy nagyon ritka agydaganat miatt. Levente már féléves korában megkezdte küzdelmét a betegséggel. Kisagyában egy rosszindulatú, és igen ritka daganatot diagnosztizáltak, ATRT-t (Atipikus Teratoid Rabdoid Tumor). Még akkor meg is műtötték a pici fiúcskát, majd megkezdték kemoterápiás kezelését a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán. Állapota sajnálatos módon romlott, ezért a bécsi AKH kórházban folytatták tovább a kezelését.

Újabb agyműtét, kemoterápia, sugárkezelés, majd csontvelő transzplantáció követte egymást. A csontvelő átültetés után 2008 januárjában térhettek haza. A tünetmentes időszak mindössze három hónapig tartott, ezután a daganat újra visszatért, és Levente jobb oldala részlegesen lebénult.

A bostoni protokoll alapján kezdték meg a kisfiú kezelését, mely részben szájon át szedhető gyógyszerekből, részben kéthetente adott vénás kezelésből állt. Mindezeket a kezeléseket és a hozzá tartozó kontroll vizsgálatokat Bécsben végezték. Az eddigi kezelések miatt immunrendszere sérült, 2010-től immunoglobin kezelést is kapott, hogy elejét vegyék a gyakori légúti fertőzésekből eredő tüdőgyulladásnak.

2010 végén a terápiás kezelések mellékhatásaként gyomor- és bélgyulladás alakult ki, melynek következtében az akkor folyó antiangiogenezis terápiát egy hónapra felfüggesztették, majd 2011 márciusában leállították. Szerencsére Levente állapota jó ideje stabil, ám továbbra is szüksége van a gyakori MRI kontroll mellett végzett immunoglobulin kezelésekre, és a kialakult gyomor- és bélgyulladás kezelése is tart még.

A visszaeséskor maradandó károsodást szenvedett mozgása, így annak rehabilitációjára is szükség van, melyet a Pető Intézet óvodájában végeznek. A terápiák miatt halláskárosodást is szenvedett, melynek következtében beszédfejlesztése is szükséges. A szülők nagyon sokat dolgoznak, értelmiségiek, a költségek nagy részét tudják finanszírozni, de a külföldi gyógykezelés túl nagy teher számukra is. Azért keresték fel alapítványunkat, hogy a Bécsben végzett gyógykezelésekkel kapcsolatos költségeikhez támogatást nyújtsunk.