Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Erik daganatos fiú története

Erik daganatos fiú története

Eriknél 2003 júliusában diagnosztizáltak először daganatos megbetegedést. A vizsgálatok oszteoszarkómát mutattak ki a jobb lábában. Ez a rosszindulatú daganat a csontállományt termelő sejtek korlátlan burjánzása miatt kialakuló betegség. Mivel kialakulása a csontok gyors növekedésével függ össze, ezért elsősorban kamaszkorú, korukbeli társaiknál magasabb gyermekeknél alakul ki.

A diagnózist követően a szokásos kemoterápiás kezelést kapta Erik is, majd 2003 novemberében egy műtét során térdprotézist ültettek a lábába. 2004 júniusában fejezte be a kemoterápiás kezeléseket, ősztől újra iskolába járt, egy évet ismételnie kellett. Ezután tünetmentes időszak következett, ám sajnos 2009 márciusában panaszkodni kezdett, hogy fáj a lába.

Áprilisban ismét diagnosztizálták nála a rosszindulatú daganatot, így kezdődött minden elölről: kemoterápia, műtét, kemoterápia. Ez a kemoterápiás kezelés 2009-ben ért véget, de nem sokáig élhetett gondtalanul Erik. 2010 májusában ismét panaszkodott, hogy a bal lába megint fáj.

Az ortopéd klinikán megállapították, hogy valószínűleg baktériumfertőzés okozza a panaszokat. 2010 vége felé műtéttel orvosolták ezt a problémát, ami sajnos nem egy egyszeri beavatkozás volt. Az eljárásnak, amivel kezelték az a lényege, hogy a protézis egyik részét eltávolítják, a csontot rögzítik, és három hónapig medencegipszet tesznek fel. Ezek után antibiotikumos kezelést kap, és ha minden rendben, akkor egy újabb műtét során visszarakják a protézist.

Erik már több mint nyolc éve küzd a betegséggel, és ez alatt az idő alatt a családja teljesen kimerült mind anyagi, mind lelki szempontból. Mindent megtettek azért, hogy a beteg fiú a lehetőségeikhez képest mindent megkapjon. A kezdeti kezeléseket, járulékos eszközöket, felszereléseket, gyógyszereket mind hitelből fedezték. Mostanra viszont odáig jutottak, hogy anyagilag teljesen kimerültek, nem bírják fizetni a hiteleket, és Erik küzdelmének sajnos még nincs vége.

Az édesapa már nyugdíjas, édesanyja egyedül dolgozik. Az édesapa folyamatosan Erik ellátásával foglalkozik, hordja iskolába, kezelésekre, kontrollokra. Sajnos a fiú állapota miatt kénytelenek egy autót is fenntartani, de ezt sem tudják már sokáig megtenni. A család külső segítség nélkül képtelen lesz megtartani mindazt, ami a körülményeik miatt szükséges.

El vannak csúszva a közüzemi számlák befizetéseivel, és a hitelek törlesztéseivel. Nem elég, hogy a fiuk betegségével mindennapos küzdelmeket kell vívniuk, már alapvető megélhetési gondokkal is szembe kell nézniük. Lelkileg is nehéz feldolgozniuk, hogy fiuk betegsége ellenére mindent megtesz, hogy jól tanuljon, de a tanuláshoz szükséges alapvető feltételeket sem tudják már biztosítani neki.

Mivel Erik informatikai iskolába jár, és képtelen bejárni az iskolába vagy könyvtárba internetezni, így az internet létfontosságú lenne számára, viszont ezt már kénytelenek voltak lemondani. Egyre fogy az erejük, de kitartásuk töretlen.

A családot az alapítvány alábbi bankszámlaszámára eljuttatott adománnyal tudja segíteni: 10300002-10604063-49020012

Ez esetben kérjük, a közlemény rovatba írja be: “Erik 172”

Amennyiben személyi jövedelemadó 1 százalékával szeretne segíteni, alapítványunk adószáma a következő: 18118236-1-41