Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Dániel küzdelme a nyirokrákkal

Dánielt nyirokrákkal kezelik

A fiatalember eleinte antibiotikumot kapott, amikor a nyakán ujjhegynyi duzzanat jelent meg. 2011 őszén még azt hitte a háziorvos, hogy csak valami gyulladás. Egy hónap után sem múltak el a panaszok, bedagadt a válla is, ekkor kivizsgálásra küldték. Vért vettek és ultrahangos vizsgálatot készítettek, majd csontvelő-, és szövetmintát is vizsgáltak. Csak a szövetminta mutatta ki, hogy T sejtes limfóma okozza a panaszokat.

A nyirokrák nagyon alattomos, szinte bárhol kialakulhat az emberi testben. Normális esetben a testben keringő limfociták nagyobb része T-sejt, melynek feladata a beteg sejtek (pl. vírussal fertőzött sejtek) felismerése és elpusztítása. Így a T-sejtes rosszindulatú daganat teljesen védtelenné teszi a beteget. Dániel szteroidos és kemoterápiás kezelését 2012 januárjában megkezdték, de sajnos a szervezete rosszul reagált.

Egy hónap után trombózis alakult ki a bal kezében, legyengült az immunrendszere és a vérképe is leromlott. Ebben a kíméletlenül nehéz helyzetben nem tudott küzdeni a szervezete, tüdőgyulladást kapott, ami miatt átmenetileg szinte megvakult, csak foltokat látott. Nagyon lassan jött helyre, április végén engedték ki a kórházból. Azután folytatták a kemoterápiás kezelést. Dani hősiesen küzd, de még nagyon hosszú ideig tarthat a gyógyulás.

Édesanyja azért kereste fel a Daganatos.hu Alapítványt, hogy anyagi segítséget kérjen a daganatos gyermek gyógyszereire, a kezelésekre, utazásokra – hisz egyedül próbálja ellátni a fiát. Az anyuka biztosítási ügyintézőként próbál érvényesülni, de miután ezt a munkát jutalékos rendszerben díjazzák, előfordul, hogy egyetlen fillér bevétele sincs. A gyermek apjára anyagilag nem számíthat, mivel tartós munkanélküli, igaz, ha szükség van rá, akkor ott van a beteg fiú mellett.


Amennyiben személyi jövedelemadója 1 százalékával támogatná alapítványunk munkáját, rendelkezzen SZJA bevallásában a Daganatos.hu Alapítvány javára. Adószámunk: 18118236-1-41