Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Tamás daganatos kamasz fiú története

Tamás daganatos kamasz fiú

Tamás daganatos kamasz fiú. Tamás 2011 elején egy rutinműtét miatt került kórházba. Here vízsérvvel műtötték, ami nem egy nagy beavatkozás. A szülők is ennek tudatában kísérték a műtőbe gyermeküket. Amikor már két óránál is több ideje várakoztak a szülők a folyosón, egyre erősebb volt bennük a kétségbeesés, hiszen érezték, hogy baj van.

Amikor végre kinyílt az ajtó, az orvos közölte velük a rossz hírt, ami sokként érte a szülőket. Gyermekükben az orvos az eljárás során daganatot talált. Akkor még nem tudták megmondani, hogy milyen jellegű a tumor, azt csak a szövettani vizsgálat fedte fel. Ekkor még reménykedtek a szülők, hogy jóindulatú lesz a daganat, és Tamás hamar rendbe jön.

A kisfiú a műtétet követően nagyon rossz állapotba került, annyira remegett, hogy a beteghordó egyedül nem tudta visszatenni az ágyba. A szülők nagyon megijedtek, de minden erejüket összeszedve próbálták leplezni a kétségbeesésüket Tomika előtt. Akármennyire is derekasan viselkedtek, a gyermek megérezte a problémát, folyamatosan kérdőn fürkészte szülei tekintetét. Amikor haza indultak a kórházból, az orvos telefonon lekérdezte a szövettan eredményét.

A doktor úr borzalmas hírt közölt a szülőkkel: egyetlen gyermeküknek embryonalis rhabdomyoszarkómája van, ami egy rosszindulatú lágyrész daganat. Az érzés, amit eközben éreztek a szülők leírhatatlan. Azt a kétségbeesést, tehetetlenség érzést, amit éreztek, senkinek sem kívánják. A doktor úr 40%-ra tette a fiú túlélési esélyét. A szülők féltek, hogy elveszítik egyetlen gyermeküket. Annak rendje és módja szerint megkezdték a kisfiú kezelését.

Beültették a portot, és csontvelő mintát vettek, MR vizsgálatot végeztek. Az első műtét után két és fél héttel került sor a daganateltávolító beavatkozásra is. Szerencsére a vizsgálatok nem mutattak ki áttéteket. Ennek a hírnek a hallatán nagy kő esett le a szülők szívéről. Megkezdték a kemoterápiás kezelést is, ami hosszú időre állandó vendéggé tette Tomikát a kórházban. A lelki megpróbáltatások mellett sajnos anyagilag is tönkretette a családot a betegség.

A jövedelmük lecsökkent, hiszen az édesanya táppénzre kényszerült, így a teljes fizetésének töredékét kapta csak meg ezáltal. A megemelkedett költségek finanszírozására kénytelenek voltak hitelt felvenni, aminek a törlesztése nagy nehézségeket okoz nekik. Az édesanya azért kereste fel alapítványunkat, hogy segítsünk nekik átvészelni ezt a nehéz időszakot.

Bár a lelki terhükön, kisfiuk elvesztésének az eshetőségén nem változtathatunk, de a támogatóink felajánlásainak és az adó 1%-oknak köszönhetően a Daganatos.hu Alapítvány közvetlen anyagi segítséget nyújthatott a családnak. 

Amennyiben Ön is részese kíván lenni alapítványunk tevékenységének, adományát a Daganatos.hu Alapítvány bankszámlájára utalhatja:10300002-10604063-49020012 Személyi jövedelem adó a százalék felajánlásával  Adószámunk: 18118236-1-41