Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Szabolcsot az szja 1%-ból támogattuk

Szabolcsot az szja 1%-ból támogattuk

Szabolcs nem egy daganatos és nem is leukémiás kisfiú, de sajnos nagyon súlyos beteg. Szabolcs 2006-ban születésekor súlyos szülési sérüléseket szenvedett. Oxigénhiány, agyvérzés, kétoldali PTX (légmell)… felsorolni is borzasztó. Születése után azonnal az intenzív osztályra került, ahol közel két hétig tartották lélegeztető gépen.

Sajnos a felsorolt betegségek sora nem fejeződött be. Mint kiderült Szabolcska egy igen ritka genetikai betegségben is szenved. Rendellenességet találtak a hetes és huszonkettes kromoszómájában, illetve egyoldali lágyéksérvet, pitvari sövényhiányt, és egy veleszületett szívbetegséget (nyitott ductus arteriosus) diagnosztizáltak.

A sok probléma nem csak a fizikai képességeire van kihatással, immunrendszere is gyenge, sokat betegeskedik. Nemhogy járni, ülni sem tud egyedül, képtelen az alap mozgási folyamatokra, nem beszél, az étkezéssel is gondjai vannk, nem tud rágni és nyelni is csak alig. Hiába vitték szülei korai fejlesztésre, sajnos nagyon kevés ereményt értek el. Nem csoda, hogy az anya mély depresszióba esett.

Tovább rontotta az állapotát, hogy a gyermek betegsége miatt ott kellett hagynia munkahelyét, így anyagilag is romlott a helyzetük. Végül hosszas tanakodás után orvosi tanácsra úgy döntöttek, hogy vállalnak egy kistestvért, akinek a köldökzsinórjából vért vettek egy őssejt beültetéshez. Ezt látták Szabolcs utolsó esélyének a gyógyulásra. Sajnos azonban ez az eljárás nagyon költséges, amit a család nem tudott megfizetni, így a sejteket egyelőre lefagyasztották.

Egy picit jobb lett és felült, de kúszni, mászni, járni, beszélni és enni továbbra sem tudott önállóan. Az egyoldali lágyéksérve kiújult, és a másik oldalon is kialakult, így mindkét oldalon operációt helyeztek kilátásba. Dongalábai is beavatkozást igényelnének, és a fogaival is gondok vannak.

A kisfiú állapota miatt rengeteget betegeskedik, sokszor a fejlesztő kezelésekre sem tudják elvinni. A család képtelen az őssejt beültetésre félretenni. Az állandó gyógyszerelés, a kezelések, a vizsgálatok, és a csökkent jövedelem odáig vezetett, hogy képtelenek fedezni a kiadásaikat. Már ott tartanak, hogy a megélhetésük is veszélybe került, elmaradoznak a törlesztőrészletekkel, a számlákat is egyre kevésbé tudják kifizetni.

Lakásukban már csak egy helyiséget fűtenek, emiatt a falak elpenészesednek, ami újabb problémákat szül, és újabb költségeket generál. A probléma az, hogy a penészes falak és bútorok a gyermekek egészségét károsítják, így azokat újra kellene festeni, a bútorokat kicserélni.

Bár alapítványunk fő profilja a daganatos, és leukémiás (hematológiai daganatos) gyermekeknek és családjuknak támogatása, mégis ebben az esetben kuratóriumunk úgy döntött, hogy támogatásban részesíti Szabolcsot és családját, ami szintén a részünkre felajánlott adó 1 százaléknak, illetve a támogatóinktól beérkező segítségnyújtásnak köszönhető.

(ikt.113)