Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Sándort is az adó 1 százalékból támogattuk

Sándort is az adó 1 százalékból támogattuk

Sándor betegsége a 2004/2005-ös tanév végén jelentkezett. Egyre nehezebben tudta mozgatni a jobb lábfejét, járása nehézkesebb lett. Egy testnevelés óra alkalmával a jobb combjában izomszakadás történt, ami állítólag már a kismedencében lévő tumor következménye volt.

Lábfeje a daganat következtében bokától lefelé teljesen lebénult. Ez után peróneus emelőt használt, ami segítette járását. Először a Gyulai Gyermekkórházba került, majd innen Szegedre. Itt megműtötték, de csak szövettani vizsgálatra tudtak kivenni egy kis részt a daganatból, a nagysága és az elhelyezkedése miatt. 2006. január végén ért véget a kemoterápia és a sugárkezelés is. Szerencsére mindig ott tudott vele lenni az édesapja, a klinikán és otthon is.

Ez nagy lelki erőt tudott adni mindkettőjüknek. A kezeléseket átszenvedte, de úgy viselte, mint egy igazi hős. A nyolcadik osztályt magántanulóként végezte, jeles eredménnyel. Majd ismét mehetett közösségbe, a helyi gimnáziumba jelentkezett. Az előző tanévet a sok hiányzás miatt meg kell ismételnie. 2007 nyarán újra sugárkezelést kapott, majd az ezt követő PET-CT vizsgálat azt mutatta, hogy a tumor kisebb lett az eredeti 8x7x3,5 cm-hez képest.

Ekkor merült fel először annak lehetősége, hogy a tumort teljes egészében el tudják távolítani. Nehéz volt a döntést meghozni, mindketten, Sándor és az édesapja is nagyon izgultak. A műtétre december 5-én került sor a Budapesti Országos Gerincgyógyászati Központban.

A daganatot egészben, a környező ép szövetekkel együtt, egy kisebb ököl nagyságú részben távolították el. Következő év elején vissza kellett menniük, mert a seb szétnyílt, újra megműtötték. 2008 áprilisában készült újabb PET-CT vizsgálat azt mutatta, hogy a tüdejében 5 helyen jelentek meg daganatos sejtek. Ekkor újra kemoterápiás kezelést kapott. A 2009 júniusában készült PET felvétel a kismedencében lévő tumor kiújulását mutatta, amit ismét egy műtét követett Budapesten.

A következő felvétel a gócok növekedését mutatta, ismét kemoterápia. 2010 júniusában ismét PET, majd sugárkezelés, kemoterápia. Sajnos ekkor már fájdalmai is voltak, fizikai állapota sokat romlott, étvágya is csökkent. A mellkasában lévő folyadékképződés miatt többször kellett pungálni, nehezen vette a levegőt. A gyógyulás érdekében sok alternatív gyógymódot is kipróbáltak. Öt éve áttért a teljesen vegetáriánus étkezésre.

Sajnos ezen ételféleségek alapanyagai köztudottan drágábbak és nehezebben beszerezhetőek a normál, hétköznapi ennivalóknál. Az ételek elkészítésében az édesapa anyukája segít nekik. Sok gyümölcsöt, zöldséget fogyaszt. Különböző immunerősítő, és táplálékkiegészítő szereket eszik rendszeresen (Avemar, Culevit, Flavin7, Béres-csepp, C-vitamin, Aloé Vera Gél, Preventa víz). Járt gyógyúszásra, gyógytornára, mágnes terápiára. Miután kiderült a gyermek betegsége, az édesapa otthagyta tanítói állását, munkanélküli lett, majd a 9 hónap letelte után ápolási díjat kapott.

következő két tanévben szerződéses munkaviszonyban volt ugyanabban az iskolában, ahol azelőtt is dolgozott tanárként, majd ismét egy év ápolási díj következett. Jelenleg a szomszéd településen újra tanít. Feleségétől elvált. A bírósági ítélet alapján, hogy volt lakásukban maradhassanak nagyobbik fiával, jelentős összegű kölcsönt kellett felvennie az édesapának, hogy ki tudja fizetni volt feleségét.

Sajnos, volt felesége gyermekük betegségét és kérését, hogy a továbbiakban is együtt éljenek, nem fogadta el, sem erkölcsi, sem anyagi támogatást nem kapnak tőle. Így minden apró támogatás sok segítséget jelentett számukra. Az édesapa fájdalommal tudatta Alapítványunkkal, hogy fia Sanci 2011. január 28-án elhunyt.

Hat év küzdelem után, az utolsó hónapokban nagy fájdalmak közt, de még ekkor sem feladva, elment az Angyalok közé. Az apuka tudja, hogy az Égben is megállja a helyét, mint a Földön. Mindig bízott a gyógyulásban, mikor már segítséggel sem tudott felülni, akkor is arról beszélt, hogy meg fog erősödni.

A kezeléseket és a fájdalmakat is mindig hősiesen, sosem panaszkodva viselte. Példát mutatott! Most üres a lakás Nélküle, nagyon hiányzik az édesapjának. Nem találja a helyét. Napközben még elvan az apuka, az iskolában a gyerekek mindig alkotnak valami érdekeset. Csak ne lennének esték és éjszakák. Az utolsó időkben nagy fájdalmai voltak Sándornak, egyre emelni kellett a morfium adagokat.

A tumor már nem fért a testében, áttörte a bordáit, kifelé nőtt. Már oxigénpalackra is szüksége volt. A végén kétszer vért is kapott, az orvosok azt mondták, menjenek el egy hospice házba, amit sem Sándor, sem az édesapja nem akart. Haza akart menni! Valamit érzett már... A mentősök ölben vitték fel a szobájába, mindenki sírt.

Az Úr megadta, hogy az apukája Vele lehetett, foghatta a kezét amikor utoljára lélegzett. Csendben, békében ment el, talán az édesanyjának is megbocsátott. A búcsúztatója a református templomban volt. A Tiszteletes úr szerint 6-700-an lehettek ott. A temetésen csak a szűk család volt jelen.

Amennyiben a Sándorhoz hasonló betegeket támogatni szeretnék alapítványunkon keresztül, az alábbi módokon tehetik meg.

Az alapítvány alábbi bankszámlaszámára eljuttatott adománnyal: 10300002-10604063-49020012 vagy a személyi jövedelemadó 1 százalékával melyhez az alapítványunk adószáma a következő: 18118236-1-41