Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Orsolya daganatos kislány története

Orsolya daganatos kislány története

2008 nyarán született, császármetszéssel. A születés után végzett koponya MR vizsgálat egy 4x4x5 cm-es tumort mutatott ki. Az újszülött korára való tekintettel a műtéti beavatkozást későbbre halasztották, de az ultrahang felvételeken jól láthatóan növekedett, ezért augusztusban sor került az eltávolításra.

A szülők a műtét után sem nyugodhattak meg. A kislánynál később epilepszia és vérszegénység lépett fel, shuntvezetési zavart diagnosztizáltak, majd 2009-ben kétoldali lágyéksérvvel műtötték. A kislány kétéves korára már hét fejműtéten és egy sérvműtéten esett át. Legyengült szervezete miatt nagyon sokat beteg, rengeteg gyógyszert kell szednie.

2010 októberében vírusfertőzést kapott, ami végül egy leépülési folyamatnak a kezdete lett. Novemberben előjött az epilepsziája, amely miatt megpróbálták egy új gyógyszerre beállítani. Ennek a kísérletnek az lett az eredménye, hogy a kislány állandóan rosszul volt, folyamatosan sírt, legyengült, nem evett, hányt. Január elején kapott egy tüdőgyulladást, melynek során annyira legyengült, hogy két hétig infúzión tartották.

Ezek után felkerült Budapestre a Bethesda kórházba, ahol egy másik gyógyszerre állították be. Ez végül két hónap után enyhülést hozott, a görcsei megszűntek, de az evéssel továbbra is voltak problémák. Idővel azért elkezdett javulni, és körülbelül egy évbe telt elérni újra azt a szintet, amelyen a leépülés előtt volt.

Fogni, ülni, fordulni, menni, beszélni továbbra sem tud, és a látása sem javult. Orsinak két fiútestvére is van, így öten élnek az édesapa keresetéből és a gyesből, amit az édesanya kap.

Mindez nagyon kevés, a kislány táplálása, pelenkázása rengeteg pénzbe kerül. Szeretnék gyógytornára járatni, illetve a folyamatos kontrollokra, kezelésekre való eljutás is megterheli a családi kasszát. A kislánynak szüksége van fejlesztő kezelésekre, speciális óvodába kell járnia, ami mind nagy költséggel jár. Mivel a speciális óvoda, ahol Orsit megfelelően tudnák gondozni messze van, nem tudják őt hordani.

A család úgy döntött, hogy eladja a házát, és közelebb költöznek az intézményhez, de sajnos ez sem megy könnyedén, a mostani gazdasági helyzetben nehéz eladni egy ingatlant, viszont arra nincs pénzük, hogy albérletbe költözzenek.

A Daganatos.hu Alapítvány anyagi helyzete lehetővé tette, hogy támogatásban részesíthette Orsolya családját, ami köszönhető volt a részünkre felajánlott adó 1% -nak, valamint a támogatóinktól beérkezett segítségnyújtásnak.

Ha személyi jövedelemadójával támogatná alapítványunk tevékenységét, töltse ki SZJA bevallásában a rendelkező nyilatkozatot. Adószámunk: 18118236-1-41