Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Natáliát is az szja 1 -ből támogattuk

Natáliát is az szja 1 -ből támogattuk

Natika szemhéján rosszindulatú daganat jelent meg. Natika egy makkegészséges, gyönyörű, óvodás hercegnő volt, ahogy illik: szőke loknikkal, ragyogó kék szemekkel. Sajnos a vidám kis hercegnő baloldali szemhéján 2010 májusának végén megjelent egy duzzanat.

Elvitték orvoshoz, ahol Rhabdomyosarcomát diagnosztizáltak nála. Ez egy rosszindulatú, főleg gyermekkorban kialakuló, a vázizomzatból kiinduló daganattípus. Mivel a szemüregénél alakult ki, elkezdte megtölteni azt. Tekintettel arra, hogy ez a fajta daganat ritka, elsőször nem is gondolták, hogy ezzel állnak szemben.

A tumor gyors növekedése miatt azonban sürgősen kellett cselekedni. Szerencsére a szegedi onkoterápiás osztály csapatának köszönhetően hamar sikerült diagnosztizálni a betegséget, így Budapesten meg is műtötték a kislányt. A daganat eltávolítása után megkezdték az ilyenkor szokásos kezeléseket.

A gyógyulás hosszú folyamat lesz, előre nem lehet megjósolni, hogy mikor mosolyoghat újra felhőtlenül a kis hercegnő. A további kezelések, azok időtartama mind a közbenső vizsgálatok eredményeitől, és a kislány állapotától függenek. Amióta kiderült Natika betegsége, az édesanya minden percét vele tölti, táppénzen van.

Az édesapa 3 munkahelyen dolgozik, hogy megpróbálja eltartani a 4 fős családot. Nagyon nehéz a helyzetük, és ahogy az édesanya vallja: nem tudják, meddig szerethetik és adhatnak meg mindent a kis hercegnőjüknek, de ameddig megtehetik, megpróbálják. Megjutalmazzák minden hős cselekedetéért.

A család igyekszik teljes értékű gyermekként kezelni Natikát, hogy teljes életet élhessen. Megpróbálják a közösségi életét is mindenféle formában ápolni (mini látogatás, onkós szuper programok, webkamera) de mindez és a minőségi étrend, az útiköltségek nagy anyagi terhet rónak a családra.

(ikt.146)