Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Gyöngyvér daganatos kislány története

Gyöngyvér daganatos kislány

Gyöngyvér harmadikként jött a világra az ikerszülés közben. Két egészséges testvére mellett rajta sem látszott semmi különös, egy ideig minden rendben volt. Az ikrek egyformán fejlődtek. Körülbelül 4 hónapos korában azonban Gyöngyvér megváltozott. Egyik napról a másikra nem emelte meg a fejét, kutacsa kifeszült, buksija megnagyobbodott, és néha csak bámult a semmibe.

A szokásos havi orvosi kontrollvizsgálaton a gyermekorvos azonnal ultrahangos vizsgálatot kért, ami egy 3-4 centiméteres elváltozást mutatott ki a kislány fejében. Ekkor felgyorsultak az események, a szülők és a beteg gyermek másnap már a debreceni klinikán találta magát.

Itt egy sürgősségi MR vizsgálatot végeztek rajta, ami igazolta az ultrahang által észlelt daganatot. Rákövetkező napon megműtötték Gyöngyvért, és teljes mértékben eltávolították a tumort a koponyájából. Tíz napos kórházi ápolás után engedték csak haza a közben elvégzett szövettan eredményével: a kislánynak rosszindulatú moduláris típusú medulloblasztómája volt. A műtét után három héttel ismét MR vizsgálatot végeztek rajta, ami sajnos egy újabb daganatot mutatott. Ezúttal egy 1,5 centiméteres elváltozást találtak.

A vizsgálat kimutatta, hogy több áttétje is van a daganatnak. Azonnal megkezdték a miskolci gyermekklinikán a kemoterápiás kezelését. Két blokk kezelés után a tumor visszahúzódott, mérete mindössze 0,5 centiméter volt, és az áttétek is eltűntek. Azóta egy újabb kemoterápiás blokkot kapott, és a kezelések végeztével csontvelő transzplantációra lesz szüksége. A daganatos betegségek megszokott kezelési formája a kemoterápia.

Az ilyen eljárásoknak azonban a gyógyításon kívül mellékhatásaik is vannak. Ennek a kezelésnek a során a beteg immunrendszere teljesen legyengül, olyan vírusoktól, baktériumoktól is megbetegedhet, amik egy egészséges embernél soha nem okoznának betegséget. Éppen ezért nagyon kell vigyázni az ilyen kezelést kapott betegekre. Nem lehet tömegközlekedési eszközön szállítani, nem mehet társaságba, sőt, még a saját lakhelyén is úgynevezett steril szobát kell kialakítani a számára, hogy a fertőzés lehetőségét minimálisra csökkentsék.

A család nagyon nehéz helyzetbe került mind lelkileg, mind anyagilag. Lelkileg nehéz volt feldolgozniuk a szétszakítottságot. Nem elég, hogy az édesanya és Gyöngyvér folyamatosan a kórházban tartózkodott, és ez elválasztotta őket az édesapától, mivel hármasikrek születtek, így két pici Gyöngyvérrel azonos korú baba is hiányolta édesanyját otthon. Mivel minden gyermeknek kellett felügyeletet biztosítani, az édesapa is kénytelen volt betegállományba menni, hogy az otthon maradt babákkal legyen. Ennek következtében jövedelmük megcsappant, és mivel előtte sem vetette fel őket a pénz, ez nagyon megterhelte a családot.

A szülők mindent megtesznek a gyermekeikért, így az is lelki gondot okoz nekik, hogy anyagilag nehéz a helyzetük. Gyöngyvér betegsége még hosszú ideig meghatározza a család életét, ezért minden segítségre szükségük van. 

A beteg kislány családjának közvetlen anyagi segítséget nyújtottunk.

Ha személyi jövedelemadójával támogatná a Daganatos.hu Alapítvány tevékenységét, töltse ki SZJA bevallásában a rendelkező nyilatkozatot. Adószámunk: 18118236-1-41