Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Erzsébet daganatos kamaszlány

Erzsébet daganatos kamaszlány

Erzsébetnek, - mielőtt kiderült volna, hogy daganatos betegségben szenved - soha semmilyen betegsége nem volt. Nem hiányzott az óvodából, iskolából, a védőoltások után sem lázasodott be, nem volt semmilyen problémája sem. Soha nem volt fáradt, magától kelt fel, gyalog járt az iskolába, különórákat vett angolból, matekból, és versenyekre járt.

Miután hazament az iskolából nekiállt tanulni, majd nézte a tv-t és 9 óra felé magától feküdt le. 2010 októberének elején a lány annyit mondott az édesanyjának, hogy fáj a jobb karja, majd később a jobb oldalában szúrást érzett. Másnapra enyhültek a fájdalmak. Pár nap múlva Erzsébet ismét fájlalta a karját és az oldalát, és azt mondta az édesanyjának, nem megy iskolába.

Ekkor vitte el az édesanyja orvoshoz. Egy rezidens doktornő megvizsgálta Erzsébet tüdejét és hallotta, hogy valami nem stimmel. Vért vettek, vizeletet, máj- és vesefunkciót vizsgáltak, de minden negatív lett. Majd később mellkasröntgent csináltatott, és azon látszódott, hogy jobb oldalon valami felnyomja a tüdőt. Ultrahanggal is megvizsgálták és kiderült, hogy egy 19x13 cm-es daganat nyomja a kislány légzőszervét.

Ezután a CT vizsgálat is kimutatta, hogy van valami ott, ami nem oda való. Erzsébet Debrecenbe került kórházba. Itt újra kivizsgálások sora következett, majd október közepén megműtötték. Eltávolították a jobb veséjét, egy vérömlenyt és a daganatot. 3 napig intenzíven volt, 10 nap után varratszedés következett.

Azt gondolták, ezzel vége is a megpróbáltatásoknak. Sajnos nem így lett. 3 hét múlva a szövettani eredmények alapján közölték a szülőkkel, hogy Erzsébetnek rosszindulatú daganata volt, melynek a neve PNET. Úgy tájékoztatták őket, hogy ez egy agresszív rákos betegség és 10% a túlélési esélye gyermeküknek.

November elején Erzsébet kontrasztanyagot kapott, majd elkezdték nála a kemoterápiás kezelést. A negyedik kemoterápiás kezelést várta, amikor az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy lehet Erzsébetnek Wilms tumorja van. A szülők nem tudták mit jelent ez, annyit mondtak nekik, hogy a kislány erősebb kemoterápiát fog kapni. Ekkor elbizonytalanodtak, és elgondolkoztak azon, hogy nem Debrecenben kezeltetik tovább lányukat.

Sikerült egy ismerősön keresztül időpontot kapniuk Budapestre az Országos Onkológiai Intézetbe. Nagyon rossz tapasztalatokkal jöttek el Debrecenből. Erzsébetnek soha nem találták a vénáját, és még a tüdejét is kiszúrták egyszer próbálkozás közben. Tele volt a kislány tűszúrásokkal. Budapesten más volt a helyzet, azonnal eltalálták a vénáját, és a beteg lány közérzete is jobb lett. Sajnos itt is arra a következtetésre jutottak, hogy tényleg Wilms tumorban szenved.

A család szerencséjére laknak rokonok a klinika közelében, így ők segítenek az édesanyának a napi szükségletekben és az étkezésben is. Alapítványunkról egy másik beteg gyermek édesanyjától hallottak Erzsébet szülei, így vették fel velünk a kapcsolatot, és kérték támogatásunkat.

A Daganatos.hu Alapítvány az adó 1 százalék felajánlásoknak, és a magánszemélyektől, cégektől beérkező támogatásoknak köszönhetően anyagi segítséget tudott nyújtani a család számára. Ezúton is köszönjük minden támogatónknak.

Ha személyi jövedelemadójával támogatná a Daganatos.hu Alapítvány tevékenységét, töltse ki SZJA bevallásában a rendelkező nyilatkozatot. Adószámunk: 18118236-1-41