Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Bence leukémiás fiú története

Bence leukémiás fiú története

Nagyon rosszul kezdődött a középiskola Bence számára, kiderült, hogy súlyos beteg. Bence alig fél év alatt nyolc kilót fogyott, és több alkalommal volt hőemelkedéssel járó felső légúti, hurutos megbetegedése. Így telt el az első félév a középiskolában. Roppant fáradékony volt, bőrén érzékeny csomók jelentek meg.

Ezekkel a tünetekkel került kórházba, ahol extrém magas fehérvérsejtszámot mutattak ki. Innen átirányították a szegedi klinikára, ahol februárban megállapították a krónikus myeloid leukémiát. Azonnal elkezdték a kezelését, ami hasonló a daganatos gyermekek kezeléséhez, elvégre a leukémia is egyfajta daganat, csak hematológiai daganat.

Kemoterápiát kapott, és mihamarabb csontvelőátültetést javasoltak. A teljes gyógyulás csak ezzel érhető el. Mivel még fiatal szervezetről van szó, elég jók az esélyei, de sajnos ilyen feltételekkel sem kockázatmentes. A család rendezett anyagi körülmények között nevelte két kiskorú gyermekét, mindkét szülő dolgozott, Bence húga pedig még kisiskolás volt.

Sajnos ez a betegség megtörte ezt a harmonikus családot, lelkileg és anyagilag is megtört a család. A tinédzser betegsége miatt rengeteg plusz kiadás nehezítette a szülők életét, a rendszeres utazás, a gyógyszerek, speciális étrend és a steril körülmények kialakítása igencsak sok pénzt emésztettek fel.

A végleges gyógyulásához pedig csontvelőtranszplantációt helyeztek kilátásba az orvosok. Így aztán a nehéz anyagi helyzet és a teljes gyógyulás még akár évekig is erőn felüli teljesítményt követel a családtól.

A Daganatos.hu Alapítvány szerencsére támogatásban tudta részesíteni Bence családját, ami köszönhető a részünkre felajánlott adó 1 százaléknak, valamint a támogatóinktól beérkezett segítségnyújtásnak.

(ikt.117)