Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

Adó 1%-ból támogattuk Imrét

Adó 1%-ból támogattuk Imrét

2010 áprilisában az orvosok ALL-t (akut lymphoid leukémiát) állapítottak meg a kisfiúnál. Ez a hematológia daganatos betegség egyik fajtája a sok közül. Mivel daganatos betegségről van szó, így a kezelése is nagyon hasonlatos a rákos betegeknél alkalmazott kezelésekhez.

A kór legyőzése előreláthatóan hat hónapos intenzív kemoterápiát, majd utána másfél év otthoni, gyógyszere, úgynevezett fenntartó kezelést igényel. Természetesen ezek az időintervallumok mind függnek a menet közben elvégzett vizsgálatok eredményeitől, és a kisfiú állapotától.

Egy esetleges fertőzés esetén általában meg kell szakítani a kezelést. Amíg az intenzív kemoterápiát kapta, addig nagyon gyakran (2-3 naponta), de volt olyan is, amikor naponta kellett a kórházba menni. Ez a gyakori utazgatás nagyon költséges volt, mivel tömegközlekedési eszközt nem használhattak. Mivel a gyermeknek az immunrendszere a kemoterápia hatására nagyon legyengült, a legkisebb vírusos fertőzés is életveszélyessé válhatott volna számára.

A mindennapos kezelések esetén sem tudták megoldani, hogy a kórházban maradjanak, mert Imre mellett a szülőknek még két kisgyermeke van. Egy 1 és egy 4 éves gyermek várja otthon őket. Mivel az ő felügyeletük nem megoldott, nem lehet őket magukra hagyni, de egyébként is nagyon igénylik az édesanyjuk közelségét.

elenleg az otthoni fenntartó kezelést kapja a kisfiú, de ez nem jelent könnyebbséget a család számára. Rengeteg gyógyszer és táplálékkiegészítő szükséges a kezelés mellé, amiből sajnos van olyan is, melyet nem támogat az OEP, így nagyon sokba kerül.

A szükséges gyógyszerek megvásárlásához kérte a család alapítványunk segítségét.