Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1039 Budapest Hadrianus utca 9.
Postacím: 1039 Budapest, Hadrianus utca 9.

Paypal Támogatás!

A 15 éves Márk története, akit adó 1 százalékból támogattunk

A 15 éves Márk története

Márknak 2009 novemberében volt egy vírusfertőzése (mononukleózis inf.). Úgy tűnt, hogy nagyon megviseli a szervezetét, de az orvos szerint ez előfordul ennél a betegségnél. Az édesanyának azonban feltűnt, hogy nem olyan Márk, mint régebben. Visszavitte a fiút az orvoshoz, és a vérkép, gyulladást mutatott Márk szervezetében.

Mivel a második vérvétel is ezt mutatta, az édesanya ragaszkodott hozzá, hogy járjanak utána, mitől lehet ez a gyulladás. Ekkor góckutatást kezdtek nála, és a mellkasröntgen és CT. jelezte, hogy sok, nagy nyirokcsomó van Márk mellkasában. Ezután a helyi gyermekosztályról Pécsre küldték át őket, ekkor már 2010. június eleje volt.

Sajnos mintát csak egy mellkas műtét során tudtak venni az orvosok, ami szövettani szempontból eredménytelen volt. Ezután Márk és az édesanyja felmentek Budapestre PET CT vizsgálatra, amelynek az eredménye pozitív lett. Ezt követte még egy műtéti szövetvétel, melynek eredményeként Hodgkin Lymphomát diagnosztizáltak Márknál. Másnap meg is kezdődött a kemoterápiás kezelése, szteroidos gyógyszerrel kiegészítve.

Márk hobbija –amiben már most nagyon profi- a vasútmodellezés. Szeretne terepasztalt készíteni, ehhez sokat böngészi a szakirodalmat is. Egy vasútmodellező egyesületnek is a tagja. A középiskolát is úgy választotta, hogy közlekedési szakon végezhessen. 2010-ben kezdte volna el az iskolát.

Márkot az édesanyja 3 éves kora óta egyedül neveli. A nagymama és az édesanya testvére élelmiszerrel segíti őket. A számlákat és a lakáshitelt már nagyon nehezen tudja kifizetni az anyuka, a mindennapi megélhetés is nehéz lett számukra. Márknak vitaminokra is szüksége van gyógyulása érdekében, ezeket is meg kell vásárolniuk.

Persze a legnagyobb fájdalmat az édesanyának az okozza, hogy beteg és boldogtalan a gyermeke. Ezért is tesz meg mindent az édesanya, hogy Márk mielőbb felépülhessen és egészségesen tölthesse fiatal, meghatározó éveit.

Ha személyi jövedelemadójával támogatná a Daganatos.hu Alapítvány tevékenységét, töltse ki SZJA bevallásában a rendelkező nyilatkozatot. Adószámunk: 18118236-1-41