​A DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY A FELAJÁNLOTT ADÓ 1 SZÁZALÉKOKBÓL TÁMOGATTA AZ ORSZÁGOS ONKOLÓGIA INTÉZET MUNKÁJÁT.

A Daganatos.hu Alapítvány a felajánlott adó 1 százalékokból támogatta az Országos Onkológia Intézet munkáját.

Az Országos Onkológiai Intézet kérésének az Önök által felajánlott adó 1 százalékból tudtunk eleget tenni.
Alapítványunkhoz fordult segítségért az Országos Onkológiai Intézet egy általuk ismert és az országos és európai szinten is egyedülálló munkájukat nagymértékben megkönnyítő automata berendezés megvásárlásához.
A Daganatos.hu Alapítvány az előző években befolyt adó 1 százalék bevételből a gépet meg tudta vásárolni és az Intézetnek örömmel adta át.
A készülék az alábbi, betegellátás céljait szolgáló, rutinszerűen végzett – a TB felé elszámolható – diagnosztikai és prognosztikai szérum tumor markerek parallel nélküli mérését teszi lehetővé.
– Thymus and activation-regulatedChemokine (TARC)
– ChromograninA
I- nhibin B

A szérum Thymus and activation-regulatedChemokine (TARC) koncentráció mérése alkalmas a klasszikus Hodgkinlymphomás (kHL) betegek diagnosztizálására ás az alkalmazott terápia hatékonyságának vizsgálatára.
A TARC mérése lehetővé teszi a daganatos betegek, daganatos gyermekek előszűrését és a nagy költségigényű, jelentős izotópterheléssel járó képalkotó diagnosztikai vizsgálatok számának csökkentését.
A szérum „ChromograninA” a neuroendokrin daganatok tumor markere.
A granulosasejtes ováriumtumoros betegek szérum Inhibib B szintjének vizsgálatát 2015.-ben kezdték el. Az Inhibin B koncentrációja ill., változása alkalmas a terápia hatékonyságának megállapítására és jelzi a daganatos betegség kiújulását.A teljesen automatizált mérőműszer alkalmazásával nagymértékben csökkenthető a manuális technika bizonytalansága, ennek megfelelően lehetővé válik a párhuzam nélküli mérés, mely a FT/vizsgálat ráfordítás értékének csökkenését eredményezi.
A készülék az Intézet véleménye szerint nagymértékben hozzájárul a rosszindulatú daganatos betegségek, így a daganatos gyermekek korszerű ellátásához és gyógyításához.
E segítséget az Önök adó 1 százalék felajánlása nélkül nem tudtuk volna megadni az Intézet számára, így ezúton is nagyon köszönjük támogatásukat.
Ebből is látszik, milyen kiemelt szerepe van az adójuk 1 százalékának. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy minden évben éljenek az adó 1% felajánlásának lehetőségével, támogassák az Önök számára tetsző és elismert Alapítványt, illetve az általuk kitűzött célokat!