Adó 1% felajánlás, segítség

DAGANATOS.HU ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-17-60
E-mail cím: daganatos@gmail.com
Székhely:1054 Budapest Tüköry utca 3.
Postacím: 1311 Bp. Csillaghegy Pf:22

Paypal Támogatás!

Házon kívül! - Törekedett a műsor az igazság bemutatására?


Köszönjük, hogy szeretné megismerni az alapítványunkat lejárató műsor hátterét.

Néhány fontos információ a Daganatos.hu Alapítványról.
- A törvényi feltételeknek megfelelően működik! (Többször is történt ügyészségi vizsgálat működésünkre vonatkozóan)
- A beérkező támogatásokat az alapító okiratban meghatározott céloknak megfelelően, és átláthatóan használja fel!
- Az éves beszámolóit és közhasznúsági mellékleteit a számviteli törvénynek megfelelően nyilvánosságra hozza weboldalán.
ITT
- Minden célszerinti felhasználásról forintra pontos kimutatást készít, amit közzétesz weboldalán az átláthatóság érdekében! ITT


A Daganatos.hu Alapítvány közel 15 éve működik és Magyarországon a legsikeresebb alapítványok közé tartozik.
Az Alapítvány megalakulása óta az alábbi SZJA1% felajánlásokban részesült megalakulása óta:
 
Adó év Kapott felajánlás összege Elszámolva Elszámoltatás Elszámoltatva
2007 0 0 - -
2008 5.775.861 Ft 5.775.861 Ft KEHI, NAV ellenőrizte, vizsgálatok lezárultak, beszámolók elfogadásra kerültek. 5.775.861 Ft
2009 103.474.094 Ft 103.474.094 Ft KEHI, NAV ellenőrizte, vizsgálatok lezárultak, beszámolók elfogadásra kerültek. 103.474.094 Ft
2010 285.688.249 Ft 285.688.249 Ft KEHI, NAV ellenőrizte, vizsgálatok lezárultak, beszámolók elfogadásra kerültek. 285.688.249 Ft
2011 338.566.849 Ft 338.566.849 Ft KEHI, NAV ellenőrizte, vizsgálatok lezárultak, beszámolók elfogadásra kerültek. 338.566.849 Ft
2012 328.058.831 Ft 328.058.831 Ft KEHI, NAV ellenőrizte, vizsgálatok lezárultak, beszámolók elfogadásra kerültek. 328.058.831 Ft
2013 346.934.063 Ft 346.934.063 Ft KEHI, NAV ellenőrizte, vizsgálatok lezárultak, beszámolók elfogadásra kerültek. 346.934.063 Ft
2014 71.773.902 Ft 71.773.902 Ft 14KOZ benyújtásra került -
2015 0 Ft 0 Ft - -
2016 0 Ft 0 Ft - -
2017 122.268.275 Ft   Elszámolás alatt  
2018 140.928.234 Ft   Felhasználás határideje: 2020.12.31.  
Összesen: 1,743,468,358 1.480.271849 Ft   1.408.497.947 Ft

A fenti táblázatból jól látható, hogy a KEHI és a NAV által az SZJA 1% összeg felhasználásának ellenőrzése megtörtént;
Ezen túlmenően a Közbeszerzési Döntőbizottság az alapítvány beszerzéseit, a Fővárosi ügyészség pedig az alapítvány törvényes működését vizsgálta több esetben.
Az elmúlt 10 évben kapott SZJA 1% összegének több mint 80%-át kiemelten átvizsgálták különböző ellenőrzési szervek és hatóságok! Magyarországon gyanítjuk, még nem volt olyan szervezet, akinek a magánszemély SZJA 1% felajánlásait ilyen átfogóan ellenőrizték volna.
 
De kanyarodjunk vissza a Házon Kívül műsorára!
 
Sajnos elmondhatjuk, hogy néhány kevésbé sikeresen működő szervezet úgy próbál eredményesebbé válni, hogy ledegradálja a más, nagyobb támogatottságot élvező szervezetek tevékenységét. Könnyebbnek látja azt a megoldást, hogy a saját tevékenységének népszerűsítése helyett, mások lejáratását választja.
Ennek érdekében elképesztő megoldásokkal próbálják negatív színben feltüntetni a Daganatos.hu Alapítvány munkáját.

Nézzük, mi a tökéletes recept civil szervezet lejáratására a média közreműködésével, ha nem áll rendelkezésre olyan dokumentum, mely igazolná a kiszemelt civil szervezet szabálytalan működést.

Hozzávalók:
1. - A lejáratásnak hitelesnek kell tűnnie, ezért szükség van egy önmagát független oknyomozónak nevező riporterre. / jelen esetünkben Serdült Szilvia/.
2.- Kell valaki /pl: dr. Kriván Gergely/, aki empátiát vált ki a nézőkből, és azt sugallja, hogy csak akkor hasznos a tevékenységünk, ha gyermekonkológiai centumokat támogatunk a beérkező felajánlásokból.
Állítása szerint ezt EGYÁLTALÁN nem tesszük. / ahogy a műsorelőzetesben ez elhangzott  /  

Ezzel szemben az igazság az, hogy:

1. Számos gyermekonkológiai centrumot részesítettünk eddig is támogatásban, amiről a korábban említett kimutatásban is olvashat!
2. Sosem gyűjtöttünk pénzt a gyermekonkológiai centrumok fejlesztésére, mivel alapítványunk tevékenysége leginkább a daganatos gyermekkori betegségek prevenciós területeire fókuszál.

Az itt említett tényállásról a riporter is tudhat, ha valóban nyomozott, és átnézte a Daganatos.hu Alapítvány weboldalát.

Annak érdekében, hogy ne csak a weboldal szolgáljon információval, írásban válaszoltunk minden kérdésére!
A válaszadásra Január 4.-ig kaptunk határidőt – mely határidőt betartva az első e-mailünket január 1-jén küldtünk meg részére -, de Január 3.-án már közzétették a Házon kívül műsorelőzetesét, amiből azt érezhette a néző, hogy nem lehet tudni, mire mentek el „milliárdok”. Ekkor már sejthető volt, hogy Alapítványunk lejáratása a műsor eredeti célja.
 
Úgy gondoljuk, hogy aki egyes valós tényállás elemeket túlzottan felnagyít, míg másokat elhallgat, úgy csoportosít tényeket, hogy az téves következtetésre vezet ezzel kimeríti/megvalósítja a jó hírnév megsértését.
 
Részünkről megtesszük a szükséges jogi lépéseket, és leginkább azt sajnáljuk, hogy az ilyen lejárató kampányok összességében hatnak negatívan a civil szféra megítélésére, rontva ezzel az adó 1 százalék felajánlására irányuló hajlandóságot.

Objektív a műsor tartalma, és törekedett a valós tények bemutatására???
Döntse el Ön! 

Ennek megítéléséhez most nyilvánosságra hozzuk a Serdült Szilviával történt levelezésünket.
Kérdések és válaszok! 

Első levélváltás
 
-------- Eredeti üzenet --------
Tárgy: Házon kívül
Dátum: 2019-01-01 19:34


Kedves Serdült Szilvia

Mellékelten küldöm kérdéseire kifejtett válaszom.
Kérném megjelenés előtt küldje át az el elkészült anyagot megtekintésre.

Boldog Új Évet kívánok!

Gombár Györgyi


A Daganatos.hu Alapítvány válaszai:
 
Ez a két alapítvány miért volt kizárva az egy százalékos körből?

Feltehetőleg a Daganatos.hu alapítványra… vonatkozik a kérdés.
Ép, hogy lezárult a Daganatos.hu Alapítvány átfogó vizsgálata a Fővárosi főügyészségen, ami rendben találta a működést, azt hittünk fellélegezhetünk. De nem így lett.
Nem szívesen idézem fel ezt a meghurcoltatásokkal tűzdelt nehéz időszakot, de néhány mondatban megpróbálom összefoglalni a történetet.
Mivel Ön is ebben az országban él, gondolom tudja, hogy mennek a kormányzati érdekeket szolgáló ügyek.
A vizsgálatok 2012 ben -2013 ban kezdődtek, és egybe estek azzal az időszakkal, amikor Pl: az Ökotárs alapítvány elnökét rendőrök vitték el látványosan az irodájából.
Érzésem szerint fel kellett mutatni néhány alapítványt, akiknél gyanítható, hogy hiányosságokat találtak, és amint ez a hír megjelent a médiában, erre hivatkozva módosították a civil szervezetekre vonatkozó jogszabályokat. Mind az adó 1 százalékok felhasználására vonatkozóan, mind pedig a külföldről érkező támogatásokat illetően.
Ahogy az Ökotárs esetében is, a Daganatos.hu Alapítvány esetében is feljelentést tettek, így hivatalból elindult a nyomozás.
Az irodákat kiürítették, elvitték a számítógépeinket, és több ezer oldal iratanyagot.
Emlékszem, ott ültünk döbbenten az üres asztaloknál, és próbáltuk felfogni, hogy mi is történik velünk.

2 év nyomozás, és megannyi kihallgatást követően kiderült, mégsem történt bűncselekmény.
Ekkor már mindegy volt, mert a civilekre vonatkozó jogszabályok módosítva lettek, a téma már-már feledésbe is merült.
Mindeközben a közbeszerzési döntő bizottságnál is feljelentették mind az alapítványt, de ott is megállapították, hogy szabályosan jártunk el a beszerzéseknél.
Ezt a döntést nem tudták elfogadni, ezért pert indítottak ellenünk a Fővárosi közigazgatási és munkaügyi bíróságon is.
Szerencsére ez is sikerrel zárult részünkről, a Daganatos.hu Alapítvány is megnyerte a pert.
Ezt követően a NAV ellen indított kártérítési pereket is megnyertük, így végül nagyobb összeg megfizetésére kötelezték a NAV-ot az alapítvány részére.

A daganatos.hu alapítvány nevén van egy lakás, ahol jógastúdió működik. A pünkösdfürdő utcában. Ott pontosan kiket kezelnek? kell-e a foglalkozásokért fizetni?


A Pünkösdfürdő 48/A szám alatt található a Gyermek Vitál Stúdió!
/ korábban az Rtl klub Édesítő című műsorában szerepelt a helyszínen forgattak a gyermekjógáról és az energetikai kezelésről/
Ezt a stúdiót a Daganatos.hu Alapítvány hozta létre első sorban azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak a daganatos betegségben érintett családoknak. A gyermekjóga foglalkozásokon kívül működik itt lelkiterápia, és energetikai diagnosztizálás is.
A gyermekjóga foglalkozásokat XXX tarja, aki maga is daganatos betegségből gyógyult fel, a lelki terápiát és energetikai kezeléseket pedig Édesanyja tartja, aki szülőként tapasztalta meg a betegséggel járó borzalmakat. Érintett személyekként mind a ketten tapasztalattal tudnak segítséget nyújtani a hozzájuk forduló családoknak, akik erőt meríthetnek a pozitív példából és megtanulhatják a problémák megfelelő irányú kezelését, feldolgozását.
A daganatos betegségek hátterében gyakran lelki eredetű problémák állhatnak, és azt is, kutatások támasztották alá, hogy életmódváltással a daganatos betegség 1/3 részben megelőzhető.
15 éves munkánk során számos daganatos betegségben szenvedő gyermek családjának nyújtottunk anyagi támogatást, de itt is azt éreztük, hogy ugyan segítségnek érezhették a családok ezt az akkori helyzetükben, de ez szinte sosem szolgálta közvetlenül a beteg gyermekek felépülését. Ezt biztosan több szervezet is alá tudja támasztani, akik a támogatás útját lekövették, hogy ezekben a helyzetekben a családok leginkább a lemaradt közműtartozásra, tűzifára, lakbérhátralékra fordították a támogatást.
Szemben mondjuk a tengerentúli egészségügyi rendszerrel egyelőre Magyarországon mindennemű ellátás alanyi jogon jár a gyermekeknek, nem maradnak kezelés, ellátás nélkül semmilyen esetben.
Mi több, amely gyermeknek a protokolárisan előírt kemoterápiás kezelés nem javít az állapotán, annak a gyermeknek a közelmúltban bevezetésre került molekuláris diagnosztikán alapuló gyógyszeres kezelést is finanszírozza az OEP.
A kuratórium a háttérelemzések, és a sokéves tapasztalatok alapján arra jutott, hogy a legtöbbet akkor tehetjük, ha megpróbáljuk megelőzni a betegség kialakulását, illetve kiújulását, nem pedig sokadikként beállni a sorba, akik fogják a betegágyon a gyermekek kezét, vagy kifizetik a villanyszámlahátralékot. Talán furcsán hangzik, de nem biztos, hogy az anyagi támogatás a legoptimálisabb segítség egy daganatos gyermeknek.
Fontos tehát, hogy az alapítvány teret nyisson azok számára is, akik szeretnék megelőzni a betegség kialakulását. Elengedhetetlen az ilyen betegségeknél a korai felismerés. Egy daganatos betegséget felismerő diagnózist követően már csak versenyt futunk az idővel, és az egészséges sejteket is nagy arányban pusztító kemoterápiás kezelés következik.
Ezért Olyan kliensek jelentkezését is fogadjuk, akik a megelőzés jegyében érkeznek hozzánk.
A szolgáltatásokon minden esetben térítés mentesen vehetnek részt, mindenki számára teljesen ingyenes.
Ami stúdió sikereit igazolja, olyan nagy volt az érdeklődés, hogy 2018.-ban közel maximális kihasználtsággal működött a stúdió, sokszor csak hetekre előre tudtunk szabad időpontot biztosítani.


A Gyermekvitál Stúdióban lehet igényelni épületbiológiai felmérést is, amely a 18 év alatti gyermekek lakókörnyezetéről készít átfogó vizsgálatot a szervezetüket érő terhelésekről / Pl: elektroszmíog, mágneses terek, radon gáz, radioaktív sugárzás, vagy ivóvíz szennyezettség. A WHO ezek hatását a lehetséges rákkeltő kategóriába sorolja.
A vizsgálatokat követően javaslatot kapnak a terhelések elkerülésére.
A Gyermekvitál Stúdió működtetése mellett egyéb az egészségügyi ellátó rendszer fejlesztésére irányuló támogatásokat is nyújtott az alapítvány. Ezekről a Daganatos.hu oldalon is olvashat:
 
87.500.000 forintot fordítottunk a Heim Pál Gyermekkórház gyermekonkológiai részlegének fejlesztésére egy digitális képalkotó és archiváló / PACS /rendszer kiépítésével amire a korház korábban többször is pályázott, de nem tudták megvalósítani. Ez a rendszer azóta is több ezer beteg gyermekek korszerű vizsgálatát szolgálja. /2011'
 
6.000.000 forinttal járultunk hozzá a Madarász utcai gyermekklinika sebészeti osztályának átalakításához /2011/
 
22.000.000  forintért vásároltunk laboratóriumi vizsgáló készüléket a Heim Pál Gyermekkórháznak: ez olyan csont specifikus laboratóriumi vizsgálatok elvégzését biztosítja, amelyre a korábban rendelkezésre álló készülékkel nem volt lehetőség, és nagy segítséget jelent a daganatos betegségek kezelésében. A készülékkel a mai napig évente több ezer vizsgálatot végeznek. (2012)
 
70.000.000  forint összegben finanszíroztunk Magyarországon egyedülálló módon havi 1000 magzati kromoszóma vizsgálatot. Ezek a vizsgálatok sajnos állami finanszírozásban már nem elérhetőek, így sok kismama nem jutna hozzá.
(Azt még tudni kell ehez a projekthez, hogy down szindrómás gyermekeknél lényegesen gyakoribb a leukémiás megbetegedés) A szűrés minden Magyar államplogárságú kismama számára a mai napig is ingyenes. Bejelentkezés, és további információ: http://downszures.extra.hu 
 
37.500.000 forint értékű laboratóriumi vizsgáló készüléket  adományoztunk a SOTE Medicina Intézetének. Ezzel a géppel évente csaknem 70 ezer vérvizsgálatot tudnak elvégezni. A daganatos és leukémiás betegek esetében életmentő a pontos diagnózis és a hatékony kezelés – mindehhez ez a laborgép az eddig ismert leghatékonyabb eszköz.  (2012)
 
27.000.000 forint értékben kutatást finanszíroztunk a Timidin kináz nevű tumormarker referencia intervallumának meghatározására gyermekek neme, és korcsoportja szerint a Heim Pál Gyermekkórházban Dr. Rimanóczy Éva, a közpponti laboratórium vezető főorvos irányításával. Ez a daganatos, leukémiás gyermekek betegségének korai stádiumban egy egyszerű vérvizsgálattal történő felismerésére, kezelésük nyomonkövetésére szolgál. /2012/

22.000.000  forint a SOTE. II. Sz. Belgyógyászati Klinika Endokrinológiai Genetika Laboratóriumában folyó integratív genomikai kutatásokat támogattunk az eredmények kiértékeléséhez szükséges nagy kapacitással bíró bioinformatikai eszközzel /2012/
 
5.000.000 forint értékű mikroszkópot vásároltunk a Debreceni Klinika Genetikai Központjának, a leukémiás megbetegedések egyes típusaira jellemző kromoszóma eltérések és molekuláris genetikai változások vizsgálatához
 
3.000.000 forint értékben műszereket vásárloltunk a Miskolci Egyetemi Oktató Kórház Gyermek Egészségügyi Központ részére, valamint a gyulai Pándy Kálmán kórház gyermekosztályának számára (infúziós pumpák, vérnyomásmérők, pulsosy meterek) 
 
500.000 forint értékben támogattuk a Madarász utcai gyermek onko-hematológiai osztályát vizsgálati, gyógyászati eszközökkel.
 
41.900.000 forint értékű laborgépet adományoztunk az Országos Onkológiai Intézetnek. A LIAISON XL típusú immunkémiai automata készülékkel az Intézet a daganatos és leukémiás betegek részére pontos diagnózist és hatékony kezelést tud nyújtani. Évente Mintegy 70 ezer daganatos beteg vizsgálatát végzik itt, többek közt gyermekekét is. /2016/
 
10.600.000  forint értékű Personallab ELISA Automata készüléket adományoztunk az Országos Onkológiai Intézet Biokémiai Osztálya részére. A készülék lehetővé teszi a diagnosztikai és prognosztikai szérum tumor markerek parallel nélküli mérését, mely biztosítja a betegek előszűrését és az izotópterheléssel járó képalkotó diagnosztikai vizsgálatok számának csökkentését (2016.)
 
Úgy gondoljuk, hogy ebből tisztán látszik, milyen fontos szerepet töltenek be a civil szervezetek a magyar egészségügyi ellátásban is.
 
Sajnos rengeteg egészségügyi ellátás, szűrővizsgálat, kezelés nem lenne elérhető ezen a színvonalon ma Magyarországon a civil szervezetek munkája, felújított kórtermek, átadott orvosi gépek, és műszerek nélkül!!!
 
A fent felsorolt egészségügyi intézményekhez köthető támogatásokon felül A Daganatos.hu Alapítvány az alábbi eredményeket érte el:
 
- Épített egy 360 m2-es Balatonfüredi rehabilitációs házat a daganatos-leukémiás gyermekek részére,
- Adományozott kerékpárokat, számítógépeket,  táblagépeket, háztartási gépeket és egyéb eszközöket az érintett családok számára
- A daganatos betegségek kialakulásának megelőzésére irányuló kiadványokat készített, terjesztett.
- Szervezett az egészséges életmód kialakítására irányuló rendezvényeket, ahol ingyenes dietetikai tanácsadást és épületbiológiai tanácsadást tartott,
- Weboldalakat hozott létre és népszerűsített, ahol a daganatos betegségek kialakulásának megelőzéséről nyújtott hasznos információkat / melanóma, dietetika, elektroszmog, gyógytorna / témakörökben,
- Eddig mintegy 170 millió forint közvetlen anyagi támogatást nyújtott a daganatos-leukémiás betegséggel érintett családokhoz.
- Steril szobákat épített a kezelésekről hazatérő legyengült immunrendszerű daganatos-leukémiás gyermekek otthonában 


A füredi ház milyen célt szolgál? Voltak-e ott táborozott gyerekek, és ha igen, mikor?

Fontos megjegyeznem, hogy a rehabilitációs ház megvalósítása nem vonhatta el a többi, folyamatban lévő célszerinti tevékenységtől a forrásokat, ezért építését hosszabb távra tervezve, minden évben forrásátcsoportosítással valósítottuk meg
A rehabilitációs ház 2018,-ban került olyan készültségi fokra, hogy megkérhessük a lakhatási engedélyt.
Elsősorban daganatos, és hematológiai daganatos gyermekek és családjuk rehabilitációját szeretnénk ott biztosítani.
Sajnos az épületben senki nem tartózkodott, csak egy-egy kivitelezési munka kapcsán mentünk be. Ennek következményeként egy csőtörést csak akkor vettünk észre, mikor már súlyos károkat okozott, erősen eláztatva, és összepenészedve találtuk a belső válaszfalakat.
A 2018-nyarára tervezett megnyitás ezzel elmaradt, a munkálatok megkezdődtek, a vakolatot vissza kellett bontani egészen a tégláig, a salétromosodások miatt.
Szerencsére rendelkeztünk biztosítással, így a költségek egy részét fedezte a biztosító.
Próbáltuk pozitívan megélni a kudarcot, és ez idő alatt kiépítettünk a belső medence mellett egy kerti napsütötte medencét is, ami vegyszer nélkül, sóbontó eljárással tisztítja a vizet, így azok a kemoterápiás kezeléseken átesett gyermekek is használhatják, akik közösségbe, strandra nem mehetnek a legyengült immunrendszerük okán, és árnyékoló tetőt építtettünk a kerti terasz fölé.
 
Ön mindhárom alapítványban a papírok szerint érdekelt. Pontosan milyen tevékenységeket végez az alapítványoknál és milyen javadalmazásért:

A Daganatos.hu Alapítványnak alapítója, valamint kuratóriumi tagja vagyok, de nem vagyok képviselője. Ez annyit tesz, hogy van 1 szavazati jogom a 3 tagú kuratórium döntéshozatali mechanizmusában, de nem diszponálok az alapítvány vagyona felett, és nem rendelkezem aláírói státusszal a bankszámlákat illetően.
Az Állatmentő, és Gyermekmentő alapítványnál pedig nem vagyok alapító, viszont elfogadtam a kuratórium elnökségére vonatkozó felkérést, ez azt jelenti, hogy ennél a 2 alapítványnál én vagyok a képviselő, és 1 szavazati jogom van minden kuratóriumi döntés esetén.
Mind a 3 alapítvány esetében az alapító okirat szabályozza, hogy az alapítványi feladatok ellátásáért sem az alapító, sem a felügyelő bizottság tagjai, sem pedig a kuratórium tagjai, vagy azok hozzátartozói nem részesülhetnek anyagi juttatásban.
Ennek az alapelvünknek eleget teszünk, és ennek betartását az ügyészség által lefolytatott törvényességi felügyeleti vizsgálatok is rendben találták. Ennek megsértése esetén azonnali eljárás indult volna az alapítvány ellen.
 
 
Végezetül engedje meg, hogy megköszönjem a türelmét, és a kérdések megválaszolása után kiegészítsem néhány gondolattal.
Megítélésem szerint egyre nehezebb dolguk van azon civil szervezeteknek, amelyek megalakulásuk óta úgy működnek, hogy céljaik elérését kizárólag támogatók felajánlásaiból próbálják elérni. Közalapítványok esetében a központi költségvetésből minden évben automatikusan elkülönítenek egy működésre szánt összeget, szemben a hozzánk hasonló közhasznú alapítványokkal, ahol minden forint támogatásért meg kell dolgoznunk.
Az emberekkel napi szinten szembejön az adományozásra buzdító munkatárs, tv reklám internetes hirdetés, rádió reklám, vagy telefonhívás, amitől már telítődtek, vagy ahogy mi szoktuk mondani, immunissá váltak rá. 
Tovább ront a civil szervezetek általános megítélésén, hogy a kevésbé sikeres szervezetek a nagyobb támogatói táborral rendelkező szervezetek lejáratásától remélik saját felemelkedésüket, miközben az egész civil szektorra nyomják rá ezzel a lejárató kampánnyal a bélyeget.
Tisztában vagyunk azzal, hogy a médiában a negatív hír generál nagyobb nézettséget, és ha egy civil szervezet be szeretné mutatni közhasznú tevékenységét akkor fizetnie kell a műsorba kerülésért, de bízom benne, hogy ebben az esetben ez másként alakul, és nem a negatív hírként összeállított szenzációt láthatjuk majd vissza a Házon Kívül műsorában. 


 Második Levélváltás!

a Daganatos.hu alapítvány 2017 óta újra gyűjthet adó 1 százalékot. … Mire költötték? … A daganatos.hu elmúlt két éves beszámolóját sem találtam meg a honlapon. Néhány példát találtam csak. Itt is ugyanezt kérdezném, hogy milyen gyermek onkológiai osztályokat támogatnak és mivel? Mire költötték a 2017 óta adó 1 százalékból befolyt pénzeket?


Az Alapítvány részére a 2017. évi SZJA 1% összegét 2017. szeptemberében utalta ki a NAV - mint minden más 1%-os támogatásban részesülő szervezet részére is -. A törvényi előírásoknak megfelelően a kapott támogatás 2018. december 31-éig használható fel, valamint további 1 évig tartalékolható; a teljes támogatás felhasználásának időtartama 2019. december 31-ig tart.
Tájékoztatom, hogy a jogszabályoknak megfelelően a 2018. év zárását követően, a határidő betartásával 2018. május 31-éig az Alapítvány a felhasználást tartalmazó 17KOZ bevallást a NAV részére megküldi, valamint az 1996. évi CXXVI Tv. 6/C. §. (7) bekezdésében foglaltaknak megfelelően feltölti a weboldalára.
Az Alapítvány 2018. gazdálkodási év könyvelésének zárása jelenleg is folyik, így ezzel kapcsolatban számszerű adatokat nem tudunk az Önök részére bocsátani.
Tehát röviden a válasz: a beszámolás májusban lesz esedékes és elérhető. Az említett jogszabályok szerint.
 
A gyermekonkológiai osztályokat alapítványunk több alkalommal is támogatásban részesítette működése során. Pl: Képalkotó rendszert, és laboratóriumi vizsgálatokat végző készüléket adtunk át a Heim Pál gyermekkórház gyermekonkológiai munkák támogatására.
Műtőfelújításhoz nyújtottunk anyagi segítséget a madarász utcai gyermekonkológiai osztály támogatására
Miskolci gyermekonkológiai osztálynak műszereket adtunk át / infulziós pumpák, pulseoximeterek/
Mikroszkópot adtunk át a debreceni gyermekonkológiai osztály munkájának támogatására. 
Madarász utcai gyermekonkológiára gyógyászati eszközöket adtunk át.
Az Országos Onkológiai Intézetnek átadott laboratóriumi készülék nemcsak a felnőtt daganatos betegségek vizsgálatát végzi, az átadott műszer a gyermekonkológiai centrumokat is szolgálja.

A gyermek onkológiai hálózatnak megírták évekkel ezelőtt, hogy nem hajlandóak őket támogatni. Miért nem? Szoktak egyeztetni kórházakkal, osztályokkal, hogy mire lenne szükségük?
Vagy ez az alapítvány is inkább a megelőzéssel foglalkozik?Az előzetesben látható Kriván Gergely állítása nem helytálló, miszerint egyáltalán nem támogatunk gyermekonkológiai centrumot!!!!!
Az állítással szemben a valóság az, hogy számos gyermekonkológiai centrumot részesítettünk támogatásban. Miskolcon, Debrecenben, a Heim Pál gyermekkórházban, a Madarász utcai gyermekkórházban, illetve az Országos Onkológiai intézet részére is átadtunk 2 db laboratóriumi vizsgáló készüléket, aminek segítségével a gyermekonkológiai centrumok vérvizsgálatait végzik számos esetben.
A Gyermekonkológiai hálózat kérdését tegyük kicsit tisztába.
A gyermekonkológiai hálózat nem más, mint egy civil szervezet, mely a gyermekonkológiai osztályok támogatására jött lére, ennek ellenére mi személyesen nem ezt tapasztaltuk.
Alapítványunk MINDEN Magyarországon működő gyermekonkológiai centrumot egyesével megkeresett azzal a céllal, hogy megtudjuk, mire van szükség a gyermekonkológiai osztályon folyó munka ellátásához, tökéletesítéséhez.
Ezt követően a listát minden onkológiai centrumtól írásban megkaptuk, és beszereztük a listákon szereplő eszközöket.
 Az eszközök átadása azonban egy meglepő fordulatot vett, mikor Kriván Gergely a / Gyermekonkológiai hálózat vezetője/ személyesen adott utasítást arra, hogy az alapítványunktól igényelt, és leszállításra került eszközöket nem vehetik át tőlünk.
Ennek az utasításnak eleget téve, nem engedtek be a pécsi gyermekonkológiai centrumba a korábban megrendelt és meghozott eszközökkel, és egyidejűleg az összes többi gyermekonkológiai centrum is elutasította a korábban megigényelt eszközök átvételét.
Ezzel a viselkedéssel azt üzenték nekünk, hogy alapítványunk nem fér bele abba a körbe, akik gyűjtést szervezhetnek az olyan általuk lefedett területen, mint a gyermekonkológiai centrumok támogatása, fejlesztése.
Ha megnézzük, Kriván Gergely 5 olyan szervezetben tisztségviselő, mely szervezetek az általa irányított hálózat tagjai!!
A gyógyítást segítő műszerek elutasítása számunkra érthetetlen, és elfogadhatatlan volt.
Az osztályok által megrendelt készülékek érdemi segítséget nyújtottak volna a beteg gyermekek számára, akkor hogyan fordulhat elő, hogy bármilyen felsőbb utasításra ezt nem veszik át? Ez az utasítás semmilyen formában nem szolgálta a beteg gyerekek gyógyulását.
Ennek az esetnek a kommunikálása nem merülhet ki abban, hogy a Daganatos.hu Alapítvány nem nyújt támogatást a gyermekonkológiai centrumoknak, miközben azt a tényt elhallgatják, hogy maga a gyermekonkológiai hálózat vezetője akadályozta meg a centrumok által igényelt műszerek átadását.
Ezért ismételten kérem, ezt a valóság bemutatására szolgáló fontos részletet ne hallgassa el a Házon Kívül műsora.
A Gyermekonkológiai hálózat nevű szervezet is gyűjti az adó 1 százalékot, így aki az ő működésüket, munkájukat kívánja támogatni 1% felajánlásával, az megteheti.
Ezen túlmenően minden gyermekonkológiai centrumnak saját alapítványa is van, aki a lakhelyéhez közeleső centrumot szeretné adó 1 százalék felajánlásával támogatni, így akár azt is megteheti.
Kérem, ne próbálják alapítványunkat úgy bemutatni, mintha a gyermekonkológiai centrumok támogatására gyűjtenénk, és a befolyt összeg pedig nem jutna el hozzájuk. Mivel a Daganatos.hu Alapítvány soha semmilyen nemű gyermekonkológiai hálózatra, vagy annak tagjaira, orvosaira, centrumjaira irányuló gyűjtésben nem vett részt, és nem tett közzé erre irányuló felhívást, hirdetést.
A Daganatos.hu Alapítvány egyértelműen kommunikálja minden csatornáján „weboldal, facebook”, hogy a daganatos betegségek kialakulásának, kiújulásának megelőzését tűzte ki célul.
Az alapítvány szolgáltatásai, és munkája erre a területre fókuszál, tevékenységét ezirányba fejti ki, beszámolóiban, és a célszerinti felhasználásban is ez tükröződik.
Így azokaz az adó 1 százalék felajánlásokat tudjuk elnyerni, akik ezzel a célkitűzéssel azonosulnak.
Amennyiben erre vonatkozó álláspontunkat nem ismertetik, félreinformálják alapítványunk támogatóit, és kimerítik a valóság hamis színben történő feltüntetését.
Műsoruk előzetese erőteljesen azt sugallja, hiába álltunk rendelkezésre és működtünk együtt, adtunk minden kérdésre kielégítő választ, mégsem a valóság bemutatása a cél, hanem az előre megrendelt lejáratás. Válaszaink nem felhasználásával, a kapott információ elhallgatásával Alapítványunk rossz színben feltüntetése az egyértelmű céljuk, reméljük nem adnak adásba személyi jogokat sértő állításokat.
 
Hány daganatos gyerek járt már ingyen megalakulása óta a gyermek vitál stúdióban?


A Gyermek Vitál stúdióban tartott foglalkozásokon résztvevőkről több esetben tudomásunkra jutott, hogy daganatos betegséggel kezelték, de erről nem készítünk nyilvántartást. Tájékoztató anyagunkban feltűntettük, hogy elsősorban a daganatos betegségekben érintett gyermekeket várjuk. A stúdió 1 éve nyitotta meg kapuit, jelenleg kitudjuk szolgálni a jelentkezőket, így egyelőre annak az igénye nem merült fel, hogy megkülönböztessük a daganatos betegséggel kezelteket mondjuk a hematológiai daganattal kezelt, vagy épp a viselkedészavaros gyermekektől, és ez alapján bejelentkezési sorrendet állítsunk. Ameddig kapacitással bírjuk, ugyanakkora szeretettel fogadjuk a megelőzés jegyében érkezőket is. Eddig több mint 100 foglalkozást és kezelést tartottunk a stúdióban.

Ezek szerint a füredi házban még nem voltak daganatos gyerekek nyaralni. Nyáron hány beteg gyereket vagy hány családot terveznek ott nyaraltatni?

A balatonfüredi ház történetét részletesen ismertettem, ezért úgy hangzik a feltett kérdés, mintha elmarasztalná az alapítványt a rehabilitációs ház építését illetően! Avagy elmulasztotta elolvasni azt.
És nem venné figyelembe az elért eredményt, miszerint IGEN! Sikerült, felépítettük, minden szükséges engedéllyel rendelkezünk, az összes felmerülő hibát kijavítottuk, és idén megnyithatjuk!
Kérem, a műsorban ismertessék ezt a tényt is, felhívva ezzel a rehabilitációs házba jelentkező daganatos gyermekek-családok figyelmét erre a pályázati lehetőségre, amelyről bőven információt áprilisban tervezünk közzétenni weboldalunkon.
A pályázati kiírás készítésére decemberben adott az alapítvány megbízást a jogi képviseletet ellátó irodának, a pontos résztvevőkre vonatkozó számokat akkor tudom meghatározni, ha összeállt az egyeztetések során kialakuló végleges verzió.